Ingrid Oline

Som 11-åring bestemte hun seg for å bli den beste til å tegne. Nå har Ingrid Oline Sivertsen (25) skapt en bedrift av sin kreative lidenskap.

– Egentlig er det ren luksus å få lov til å ha hobbyen som jobb, men samtidig ligger det veldig mye hardt arbeid bak alt som produseres.

I løpet av relativt kort tid har Ingrid Oline klart å skape sitt helt unike, kunstneriske univers. Og det går en rød tråd helt tilbake til barndommen. Hun har bilder i kolleksjonen som opprinnelig ble skapt i 9. klasse.

Elefant tegnet av Ingrid Oline

SKULLE BLI ARKITEKT

Men det begynte som sagt da hun var 11. I venninne-gjengen var det ei som var best i sport og ei som var matte-geniet. Ingrid Oline ville bli best til å tegne. Noe som førte henne til studiespesialiserende med formgiving på Bodin videregående skole.

– Så tenkte jeg at det kanskje kunne være lurt på satse på et “ordentlig” yrke. 

Derfor søkte hun seg inn på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. En skole som får rundt 4.000 søkere og kun har plass til 90 studenter. Så da hun fikk ja, rett fra videregående, var det kanskje et tegn på at hun virkelig hadde det som skulle til.

– Så ble det lite arkitekttur og desto mer design under studiene, medgår Ingrid Oline.

ADIDAS-DESIGNER

Og da ble neste stopp Nederland hvor hun jobbet med design for ikke helt ukjente Adidas. Da hun så ble rammet av kysse-syken ble det mange timer i senga og sofaen med maling og tegning. Hun begynte å dele med venner og på sosiale medier. Responsen lot ikke vente på seg.

Ingrid Oline

Tilbake i Bodø var hun fast bestemt på å skape sin egen bedrift, men ting tar tid. Så det ble jobber både hos gullsmed og på bar for å holde hjulene i gang. Hun bygde opp en kundekrets via messer,  enkeltmannsforetaket ble til AS, hun fikk satt opp en nettbutikk og utvidet stadig porteføljen

SIN EGEN BUTIKK

En pop-up butikk på City Nord ble til et år. Nå er kontrakten forlenget med ett år til. Korona-pandemien tvang frem alternative strategier, som samarbeid med andre typer butikker. De satte sammen pakker som ble kjørt ut til kundene.

– Det var rett og slett et blodslit, men vi klarte å holde skuta i drift. Det var det viktigste, sier Ingrid Oline.

Men hvor henter hun så inspirasjonen fra? Og svaret på det sier mye om hvordan Ingrid Oline tenker:

– Jeg har jevnlig dialog med kundene. Det er ofte deres innspill som avgjør hvilke mye motiver eller produkter som skal utvikles.

Ingrid Oline

STOR VARIASJON

Handlenett med dinosaurmotiv kom etter at en mor etterlyste noe som barna kunne ha med i barnehagen og på skolen. Dette er også et motiv som faller særlig i smak hos guttene.

Dinasaurplakaten ble også enn hit for gutter mellom 5 og 15.

Voksne menn har sansen for fiskeplakater. Og nå kommer både juletorsk og julesild som kort.

Strikking er et annet tema som selger veldig bra. Både i form av strikkemotiver på kort, men også egne strikkejournaler. På linje med notatbøker. 

KREATIVE KURS

I et 2020 hvor vi alle ble heldigitale, er butikken til Ingrid Oline en analog himmel. Her handler det om stoffer og papir. Ting du kan ta og føle på. Ting som er laget fra bunnen av. Samtidig brenner også Ingrid Oline for å formidle det å skape ting.

– Vi har kjørt flere kurs for store og små, og dette er noe vi kommer til å satse mer på. For eksempel hvordan du bruker Photoshop og InDesign.

Ingrid Oline holder Gullfuglen

VANT SERVICE-PRISEN

I løpet av den tiden hun har vært på City Nord, har Ingrid Oline blitt lagt merke til. Derfor ble hun nominert til månedens servicepris:

“Hun gir alltid det lille ekstra, sprer godt humør, har gode forslag på lur og stiller opp for sine senternaboer. Ingrid Oline er en stor bidragsyter til vårt gode arbeidsmiljø på City Nord.”

En enstemmig jury kunne ikke ha vært mer enig. Og for Ingrid Oline kom prisen som en stor julegave litt på forskudd:

– Den betyr veldig mye. Å bli satt pris på av de andre butikkene varmer skikkelig. Det vi selger skal formidle varme og kreativitet. Da blir det ekstra stas at vår lille butikk kan bidra til å spre litt glede på City Nord.