Hos Obs BYGG finner du det du trenger til hus og hage

Godt verktøy og rette produkter er halve jobben. Hos Obs BYGG på City Nord finner du de smarte løsningene.

09.05.202214:35 Linda Rønning

– Bodøværingene setter sin ære i å holde hus og hage i orden og daer det tilfredsstillende å vite at vi kan bistå dem med nettopp dette, sier butikksjef Bjørn Tore Aas hos Obs BYGG.


En vandring gjennom butikken er som å slippe et lite barn inn på sjokoladefabrikken til Charlie. Her bugner det av fristende tilbud innen alle genrer.

ENKLERE HVERDAG

– Denne er smart, sier Aas.
Og viser frem den nye robotklipperen til Ryobi. Klipperen kan også styres med en app eller wi-fi. Noe som betyr at du kan fjern-styre klipperen som for eksempel står på hytta.
De fleste som kjøper gressklipper i dag, velger en versjon med batteri. Her kan du selv velge hvor stort batteri du vil ha, dette da ut fra hvor stort område du vil klippe.
Ryobi har forøvrig et svært stort utvalg av verktøy og utstyr som er batteridrevet. Og du kan bruke det samme batteriet på tvers av modellene. Det betyr at batteriet til drillen passer til spikerpistol, sag og elektrisk hekksaks.

VÆRBESTANDIGE MØBLER


Når vårsola endelig har fått tak, er det også på tide å finne frem utemøblene, eventuelt investere i nye. Nå kommer stadig flere i aluminium, slik at ikke trenger å tenke så hard på vedlikehold som du må med møbler laget av tre.
Dette betyr igjen at de varer lengre, noe som øker bærekraften. Sørger du i tillegg for gode putekasser, så har du møbler som kan brukes år etter år. Vår er også tid for maling. Og her har det skjedd store ting i løpet av de siste årene:

– Vi har fått inn flere typer maling og utstyr som gjør jobben lettere, sier Ronny Wisth hos Obs BYGG.– Vi har fått inn flere typer maling og utstyr som gjør jobben lettere, sier Ronny Wisth hos Obs BYGG.Ett eksempel er Butinox Futura 16. Den er bygget på en helt ny generasjon akrylteknologi, noe som gir den 16 års garanti på farge og glans.– Nå får du også tilgang til malingssprøyter av høy kvalitet, hvilket gjør at maling av et helt hus går raskere og bedre, understreker Wisth.

EKTE UTEKOS


Da Norge ble rammet av pandemien i 2020, eksploderte salget av griller og pizzaovner. Med begrensede muligheter til å reise, valgtestadig flere å skape sine egne opplevelser i hagen, på terrassen og ballkongen.
OBS Bygg kan tilby en egen, spesialdesignet serie med griller og grillutstyr laget av kjendiskokkene i Flying Culinary Circus (FCC). Her finner man flere griller som har vunnet en rekke tester.

RENT OG PENT


FCC har også utviklet en rentbrennende båltønne – FCC BBQ Volcano Smokless. Den er designet slik at den gir mindre røyk og mer levende og rene flammer. Dette kommer både deg og naboen til gode.
Og når man først snakker om grill, er det helt umulig å komme utenom Weber – produsenten som på en måte har satt standarden innen denne området.
– Her får man en grill med svært høy kvalitet og som virkelig takler det nordnorske klimaet i årevis, poengterer Aas.
En annen favoritt hos kundene til Obs BYGG er bålpanner fra Espegard. Et selskap som startet sin reise dypt inne i Halling-dals-skogene på midten av 80-tallet. Her er det snakk om produk-ter skapt med ekte håndverk, lang kompetanse og tung erfaring.

LY MOT VÆRET


Med tanke på klimaet i Bodø, kan en pergola være en god in-vestering. Her snakker vi om terrassetak hvor du får skygge fra strukturen, eventuelt en duk. I Bodø får du også skjerming mot vind og regn.
Du finner flere varianter av pergola, i ulike størrelser og prisklas-ser med forskjellige løsninger med vegger og dører.
Når sesongen melder seg for fullt, jobber det rundt 50 personer på Obs BYGG. Og alle har kun ett mål for øye:
– Vi skal bistå deg til å skape et så godt miljø som mulig – inne og ute. Vi er med på å skape en bedre og hyggeligere hverdag, konkluderer butikksjef Bjørn Tore Aas hos Obs BYGG i Bodø.