20 gøyale aktiviteter for barn

Her er våre 20 tips til gøyale aktiviteter i Bodø omegn som er garanterte å falle i smak hos barna!

1. 4H-Gård

4H-Gård har et allsidig tilbud for barn og unge. Gården tilbyr blant annet åpen gård hver lørdag for besøk i fjøsen og kjøp av mat i kafeen. De har også åpen barnehage, handikapridning, sommerklubb og aktiviteter for 4H-medlemmer. 

Les mer om 4H-arrangementer her

2. Stormen bibliotek

Stormen bibliotek har en flott barneavdeling med både bøker, lydbøker, film og spill. Barnebiblioteket har også faste aktiviteter i helgene, med blant annet høytlesning, film og lydbok i Eventyrhula, samt kreativt verksted for hele familien.

3. Luftfartsmuseet

Ta med familien på Luftfartsmuseet for en lærerik og interaktiv opplevelse av norsk luftfartshistorie. De har morsomme løyper som lar barna utforske museet på en annen måte, med Bædi og Børdi som digitale guider. Aktiviteter som “Lek med luft” og “Gule bokser” er også perfekte for barn og familier.

Det er mulighet for å ta med egen mat og drikke for å spise på museet. Ta en rask tur innom Narvesen for noe enkelt å ha med. Kanskje noe påsmurt eller en pose med nystekte boller? Eller bestill take-away fra Jordbærpikene litt i forveien slik at du kan hente maten på vei til museet.

4. Flysimulator

Ved Newton Flight Academy kan barn og voksne prøve seg som pilot i flysimulator. Fly i en full-motion simulator i 30 minutter med veiledning av instruktør før og under flyvningen.

5. Nordlandsbadet  i Bodø Spektrum

Ta turen i Nordlandsbadet der det alltid er sommer. De har bassenger i alle former - mosjonsbasseng, stupebasseng med 1, 3 og 5m stupbrett, opplærings og terapibasseng, barnebasseng, bølgebasseng, utebasseng, 3 vannsklier. Åpent hver dag!

6. Bowling, biljard og andre spill

Royal Bowling i sentrum tilbyr Junior-funbowling hver lørdag klokken 18:00 - 20:00. Da rigges det til discobowling for de minste med discolys og musikk! Dette pleier å slå an godt hos de små. De har også familiebowling hver søndag fra klokken 12:00 - 18:00 hvor alle får spille til barnepris!

7. Geitvågen Bad og Camping

Geitvågen er en plass for rekreasjon og camping for hele familien, med utsikt mot Landegode og midnattsola. Området består av 394 mål med naturskjønne omgivelser. Den oppdemmede badeplassen (lagune med saltvann) gir flotte bademuligheter!

Stikk innom Europris for noe gøyalt å ta med på stranden, som for eksempel oppblåsbar enhjørning, badering, armringer, svømmeføtter og mye mer!

8. Sjunkhatten Nasjonalpark

Sjunkhatten Nasjonalpark er omtalt som barnas nasjonalpark i Bodø omegn. Nasjonalparken har svært variert natur, med dype fjorder og skogkledde daler. Her er du naturens gjest og kan blant annet raste, overnatte i telt, tenne bål, plukke bær og sopp, fiske og mer.

Trenger du telt til en overnattingstur kan du stikke innom G-Sport, XXL, Europris eller Coop Obs.

9. Finnvali Naturpark

Finnvali Naturpark er en flott friluftsområde for å slappe av med familien. Her finner du badestrand med flytebrygge, lekeområder, sandvolleyball, sjørøverskute og mer. Det er mulighet for å leie båter og kanoer for de som ønsker en tur ut på vannet. Det er også utleie av grillhytte og lavvo for overnatting. 

10. Fram Kino

Kino er som oftest en suksess hos barna og Fram Kino har ofte artige animasjonsfilmer og familiefilmer som alle kan ha glede av!

Skal du se en 3D-film kan du få kjøpt rimelige 3D-briller på Teknikmagasinet.

11. Hobbyprosjekt

Panduro har mange gode ideer til hobbyprosjekter for barna. Lag for eksempel en eventyrlig kjepphest, åpne en egen iskiosk, forvandle doruller til racerbiler og mye mer! Panduro har alt du trenger for å gjennomføre et kreativt prosjekt med barna.

Finn inspirasjon til hobbyprosjekter fra Panduro her

12. Lekebutikker

Både store og små barn elsker å leke og ha det moro! Hos Ringo på City Nord finner du alt fra lego og byggesett, til utkledning og droner. Droner er spesielt populært nå for tiden og barna elsker å se dem fly. Ringo har rimelige mini-droner som tåler en del og som er lette å fly for nybegynnere.

13. Bodø Actionhall

Bodø Actionhall arrangerer ActionSommerKlubb for barn 9-12 år i sommer! Det blir blant annet rebusløp, lasertag-turnering, museumstur, forskjellige lag-aktiviteter, pizzabaking, mini-Escaperoom, Virtual Reality og mye mer. Her får barna møte nye venner og være med på spennende og varierte aktiviteter.

Les mer om ActionSommerKlubb her

14. Keiservarden

Ta med barna på en topptur til Keiservarden så snart sola titter frem! Toppturen egner seg perfekt for både store og små. Med litt nistemat, kjeks, frukt eller bær og noe å drikke blir det også lettere å holde energien oppe. Husk å ta med en vannflaske til hver! 

Trenger du en skikkelig flaske kan du ta turen innom Kitch’n. Her finner du både gode vannflasker og termoflasker til varme og kalde drikker. De har også mange artige flasker for barna fra Camelbak.

Noe av det viktigste for en vellykket topptur er, så klart, gode sko. Hikingsko får du tak i på XXL, G-Sport og Coop Obs på senteret.

15. Havørnsafari

Ta med familien og opplev den majestetiske havørna på nært hold! Havørnsafari passer for alle og arrangeres av flere aktører i Bodø. Husk at været kan være ekstra kaldt ute på havet, så husk å ta på godt med klær.

Ullundertøy og friluftstøy kan kjøpes på G-Sport, Stormberg, XXL og Coop Obs.

16. Mjelle

Ta med familien på en tur til Mjelle. Her er det gode muligheter for telting, grilling, bading og lek på stranda. Forbi stranden er det et område med store steiner som egner seg godt til barnebuldring.

Grillmat, engangsgrill og annet til turen kan du få kjøpt hos oss på Coop Obs

17. Kjerringøy Handelssted

Dette unike handelsstedet fra 1800-tallet bærer med seg spennende historier som vil kunne fenge hele familien. På enkelte dager har de morsomme aktiviteter for store og små. Hvis guidet tur ikke er en mulighet, er Kjerringøy Handelssted fortsatt et flott sted å ta med barna.

18. Fisketur i Saltstraumen

Havfiske i Saltstraumen er både spennende og utfordrende. Med riktig utstyr og timing i forhold til tidevannet, skal det ikke så mye til for å få napp! Her kan du fiske sei, kveite og annen fisk. 

Fiskestang, agn og annet fiskeutstyr kan kjøpes på XXL og Coop Obs

19. Lekeland på City Nord

Begynner de minste å bli rastløse mens du er på handletur? I 2. etasje har vi en liten lekeplass hvor barna kan få ut energi. Kos deg med noe godt fra Smak & Behag mens du tar en hvilepause.

20. Norges beste klatrehall?

Mørkvedhallen Klatresenter er nærmest en drømmeverden for mange barn. Her kan de klatre opp etter veggene under trygge omstendigheter, istedenfor å klatre på møblene hjemme! Hver torsdag fra klokken 17:00 - 21:00 legges det til rette for sosial klatring for hele familien. Barn er også velkomne til hallen på alle andre dager. Her er det noe for alle nivåer og aldre! De arrangerer også klatrebursdager med opplegg for en aktivitetsfylt bursdag.

Blir du bitt av basillen kan du få kjøpt eget klatreutstyr ved XXL og G-SportCity Nord, i tillegg til Mørkved Klatresenter.